Cum sa fac… cum sa faci lectura placuta pentru copii?, cum deschid carcasa la iPhone?

31Jul/091

Cum sa fac mamaliga?

Share on twitter

Ar merge un peste prajit cu mujdei si mamaliguta?
Iata secretul de-a face o mamaliga buna:



Ai nevoie de o oala rezistenta, preferabil un ceaun.
Se adauga 1 litru de apa si se pune la foc. Intre timp adaugi putina sare si  o mana de faina de porumb. Dupa ce continutul ajunge sa fiarba incepe sa torni faina(cate putin la inceput) si mesteci in acelasi timp pana cand continutul din vas devine vascos si abia mai poti mesteca. Daca preferi mamaliga mai moale, e bine sa te opresti din pus faina. Daca totusi o vrei mai tare, mai pune faina de porumb.  ATENTIE: dupa ce incepe sa fiarba, incep sa sara stropi foarte fierbinti din vas. Ai grija sa nu te stropeasca! Focul nu trebuie sa fie prea mare.
Se lasa cam 7-8 minute sa fiarba dupa care se incepe iar sa se mestece repede-repede in mamaliga. Dupa inca 3 minute de mestecat, se lasa cam 1 minut dupa care se stinge focul. Mamaliga poate fi rasturnata intr-o farfurie si este numai buna de gustat.

*Preferabil sa puneti repede vasul in chiuveta si sa-l umpleti cu apa. Astfel va fi mult mai usor de curatat pe urma.

Pofta buna! :)

Alte articole pe aceeasi tema...

Comments (1) Trackbacks (0)
  1. Iata un pont: pentru ca mamaliga sa iasa mai gustoasa si sa nu se lipeasca de ceaun, se agauta dupa ce se pune faina un pic de unt sau de margarina.


Leave a comment


No trackbacks yet.